CUPCAKE HAYATLAR

CUPCAKE HAYATLAR

26.4.12

10 Cupcake Adimda Amalfi


Cupcake Hayatlar


Il Postino  (Postaci) filmini izleyenler filmin Positano goruntuleriyle ozdeslestigini hemen hatirlayacaklardir. Benim Positano hayalim ise daha yeni bir film olan Talented Mr. Ripley (Yetenekli Bay Ripley) ile basladi. Her ne kadar film gerilim de olsa, muhtesem Amalfi sahili goruntulerinin etkisinden uzun sure kurtulamadim.

Ve sonunda bu yaz Sevgili ile plansiz programsiz Amalfi sahiline gitmeye karar verdik. Tek amacimiz Guney Italyanlara yakisir bir sekilde `dolce far niente` yasamakti. Turkcesi: hicbirsey yapmamanin tadina varacaktik. 

Bir yazarin dedigi gibi `Amalfililer bu dunyadan ayrilip cennete gittiklerinde onlar icin diger gunlerden farkli bir gun olmayacak`. Gercekten de Amalfi cennetin dunyadaki yansimasi gibi. Mavi ve yesilin her tonunu barindiran deniz ile yesil tepeleri ayiran kivrilan yollar, tepelerden kusbakisi denizi izleyen villalar, muthis bir sessizligin verdigi huzur ve limon agaclari...

Amalfi sahili tatilimizden `dolce far niente` onerilerimiz:

- Amalfideki 9. yuzyildan kalma St. Andrea katedrali mutlaka gorulmeli. Gormek istemeseniz bile Fas mimarisini yansitian sari ve yesil tonlarindaki buyuk kubbesi Amalfinin heryerinden gozukuyor. Eger bizim gibi sansliysaniz, siz de katedralin merdivenlerinde bir gelin-damada rastlar ve romantizm icin dogru adresde oldugunuzdan emin olabilirsiniz.

Cupcake Hayatlar

- Amalfideyken Kagit muzesini gezip, kendi kagidinizi yapmadan, Amalfi damgali ozel kagitlari almadan donmek olmaz.

Cupcake Hayatlar

- Limonlari ve limoncellosu ile unlu bu kucuk sahil kasabasinda en eglenceli aktivite Katedral Meydanindaki (Piazza Duomo) cafelerden birinde oturup limoncello icmek ve etrafi izlemek. Guney Italyanin ruhunu ancak boyle gunes altinda tembellik yaparak anlayabilirsiniz. Biz katedralin merdivenlerinin dibindeki cafeyi tercih ettik. Kucuk yuvarlak masalari dantel ortulerle kapli bu sirin cafe sadece turistlern degil, Amalfilerin de tercihi. Yan masamizdaki iki Italyan teyze gelinlerinin dedikodusunu yaptilar ve biz gulumseyerek `limoncello`larimizi icmeye devam ettik.


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

- Amalfideki altindan yol gecen evler ve pencerelere kurutulmak icin asilmis camasirlarin fotograflari cekilmeli. Fotograf cekilirken de o evlerde kimler yasiyor, hikayeleri ne diye dusunulmeli.


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar



- Yuzmek icin Amalfi plajindaki kalabaliktan uzaklasip. bir motora atlayip `Conca dei Marini`ye kacmali. Cakilli ama muhtesem plajda yuzmeli. Yorulup acikinca da sahildeki 2 restorandan birinde yemek yenmeli. 


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar




Cupcake Hayatlar


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

- Conca dei Marini, Romalilar doneminden kalan kucuk bir balikci kasabasi. Kasabanin kucuk mavi panjurlu evlerinde kalanlar 120 merdivenle her sabah plaja iniyorlar. Plaja inen merdivenler sosyallesmek icin de ideal mekanlar. Merdivenleri kullanirken hem komsular ogle yemegi icin ne hazirliyorlar, Maria neden Alessandroya bagiriyor gibi kasaba deikodularini birinci elden ogrenme imkaniniz oluyor, hem de biraz sonra kavusacaginiz muhtesem denizi gorebiliyorsunuz. 

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

- Amalfi sahilinin bir diger gorulmesi gereken kasabasi `Positano`. Dik yamaclarda birbiri ardina siralanmis pembe. beyaz villarin denize kavusmak istermis gibi durdugu Positano en cok gunbatiminda guzel. 

Cupcake Hayatlar

- Positano`nun daracik egimli sokaklarindaki butikler ve sanat galerileri insani henuz sarap icmeden bile bastan cikarmaya hazirlar.
- En iyisi Palazzo Murad`da guzel bir aksam yemegi ve sarap sonrasinda alisveris yapmak ve harcamalar icin sarabi suclamak.

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

- Amalfi sahilinin hangi kasabasinda olursaniz olun, sevgiliye hep ama hep sarilmak. Elele daracik sokaklarda yurumek, Guney Italyanlarin umursamazligini uygulayip dertleri sorunlari unutmak bol bos ask tazelemek.

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar



-Amalfi sahilinde Sevgili`nin izinde mutlu, huzurlu olmak gibisi yok...


Not: Bu yazim daha once Dipnot.tv sitesinde `AMALFI Sahilinde SEVGILI`nin Izinde` basligi altinda yayimlanmistir. 

8 comments:

Shelby said...

Muhteşem bir yermiş. Balayı için güzel bir alternatif:)

Fikriye Filtresiz said...

Evet hayatı çalınacaklar listesine seni de ekledim:))

Lulu's life said...

Bitsin istemedimmmm ! Saatlerdir acik sayfada hayaller kurdum.. Planlar yaptim.. Nasil daha erken bi vakitte kacabilirim acaba diye.. Simdi yorum zamani :)) Oncelikle`dolce far niente` sozune bayildim.. Tam bizim tatil modumuz, hani kafa nereye biz oraya gibi.. Kagit muzesi cok hosuma gitti.. o kagitlardan satin alip Ask'a mektup yazmak istedim ;) (Bu arada Amalfi sanirim Fabriano'ya yakin olmali cunku kagit ilk orada yapilmis Avrupa'da.. gecen hafta Ayhan Sicimoglu'ndan ogrendim) Limoncello zaten soframin vazgecilmezi biliyorsun ve Amalfi'de denemek icin cok sabirsizim,`Conca dei Marini` de yuzmek icin de oyle ! :) `Positano` zaten muhtesemmm! kartpostallarin en guzel goruntulerinden.. Senin su harcamalardan sarabi sorumlu tutmana da cok guldum ! harika fikir.. :))) Amalfi hakkinda birde soyle bir hayalim var cok unlu bi spagettileri var "Spagetti a Limone" diye.. Bende evde sik sik yaparim cok hafif ve lezzetlidir.. Insallah gidip hem "Spagetti a Limone" yiyecegim hemde senin izinden 10 adimda bende gezecegimmm.. Canim benim cok tesekkurler ! :)

Fictitious Fashion said...

wowwww. such beautiful places :)


New Post is up: My 50th Post
You are also welcome to see My Blog Makeover :) Please tell me your views

Love
Akanksha

LILA MOONLIGHT said...

Goncacim, bu yazini hatirliyorum, ilk okudugumda da cok zevk almistim, simdi yine tazeledim rotalari, beni ne guzel gezdirdin yine. Insallah ben de bir gun gidebilicem burnumun cok uzaginda olmayan bu bolgeye : )

Unknown said...

Simdivdolu dolu birgunu orada gecirmek güzel olurmus...:)

KOVA KADINIYIM BEN said...

bu postu hocama gozterdım :)
bloger oldugumu bılmıyodu ele verdım kendımı ama napimmmm feda etttim senın ıcın
:)
cok guzel yazı olmus
hocadan da ovguler aldı artık bı ızleyıcın var :)

Aysun Karaalioğlu said...

çok güzel ya, insallah gidebilirsem gelip tekrar okuycam tum detayları..