CUPCAKE HAYATLAR

CUPCAKE HAYATLAR

9.12.11

Gaia Mutfağı


Cupcake Hayatlar

Geçen haftasonu Gaia Mutfağının düzenlediği, Mehmet Şef tarafından verilen yemek kursuna katıldım.
Yemek kursu, uzun zamandır katılmak istediğim fakat sürekli ertelediğim bir konuydu. Mutfağa evlendikten sonra girmiş ve yemek yemektense yemeğin fotoğrafını çekmeyi tercih eden benim için yemek yapmak büyük bir olay. Hatta `Sevgili` bile inanamayıp yemek kursuna gitmek istediğinden emin misin diye tekrar tekrar sordu.
Yemek kurslarının sıkıcı olduğunu düşünmem de bugüne dek bu tarz kurslardan uzak durmamı sağlamıștı. Ama Gaia Mutfağı bu fikrimi tamamen değiştirdi. Cumartesi günü Gaia Mutfağında harika 3 saat geçirdim. Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, güle oynaya çok cici insanlarla beraber yemek yaptık, şakalaştık ve sonrasında da afiyetle yedik;)


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Kursun bu kadar eğlenceli olmasında en büyük etken bize mutfaklarını açan Pelin hanım ve Sevgili annesinin misafirperverliğiydi. Anne kızın beraber işlettiği Gaia Mutfağı sımsıcak bir yer. Anne kızın pozitif enerjisi bir restorandan çok kendi mutfağınızda gibi hissetmenizi sağlıyor. Kurs sonrası kendi kahvemi bile yaptım mutfaklarında;) Bu arada ufak bir bilgi vereyim. Gaia: Toprak Ana demekmiș. Hazırlanan yemeklerde kullanılan bütün sebzeler Gölbașında kendi bahçelerinde yetiștirildiği için restorana bu isim seçilmiș.
Kursa katılan arkadașlar da en az benim kadar Cupcake insanlardı. Çok sempatik bir anne-kız, bir bașka blogger Kevser`in Mutfağı  vardı.  Uyumlu bir grup olduğumuz için de çok eğlendik. Kurs ve yemek sonrasında da, Gaia Mutfağında bir sure daha kalıp çay-kahve keyfi yaptık.  Bu așamada, Pelin hanım bize tatlı bir sürpriz hazırladı ve Gaia Mutfağının en favori tatlısı çikolatalı suflesini bizimle paylaștı. Tadı damağımda kalan sufleyi tekrar yemek için Gaia Mutfağına en kısa zamanda tekrar uğrayacağım;)

Cupcake Hayatlar

Kurs eğitmenimiz, Mehmet Şef de esprili ve yemek bilgisini paylașmaya hevesli bir șef idi.  Master Chef programındakiler gibi katı, sinirli,  `herşeyi ben bilirim` edalarında bir şef değildi neyseki. Çoğumuzun amatör olduğunu düșünecek olursak,  bizim komik sorularımızı bile büyük bir sabırla cevapladı. Mesela soğanların ne zaman pembeleștiği sorunsalını hala çözememiș biri olarak ben tavadaki soğanların pembelik dereceleriyle ilgili bir soru sorduğumu ve cevap alabildiğimi hatırlıyorum;)

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Mehmet Şef, ilk dersimiz için bir bașlangıç menüsü hazırlamıștı. Menüde İtalyan Minestrone çorbası, Avakadolu Taglietelle, sebze kulesi ve Suprem soslu dana antrikot vardı.
Ben menüdeki en favori yemeğim Avakadolu Taglietelle tarifini paylașmak istiyorum.
Malzemeler:
1 adet yumușak Avakado
1 paket Taglietelle
1 çay bardağı krema
3 diș sarımsak
1 adet yeșil berber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
2 yemek kașığı tereyağ
1 yemek kașığı sıvıyağ
Parmesan veya eski kașar


Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Tarif:
Önce malzemeleri ince ince doğradık. Benim doğradıklarım biraz kocaman olsa da Mehmet  Şefin kontrolünden geçti ve kabul aldı;) Tereyağ ve sıvıyağ biraz ısındıktan sonra soğanları ve sarımsağı kattık. Soğanlar pembeleșince (pembeleștiklerini nasıl anladığımı ne siz sorun ne ben söyliyeyim) biberleri ekliyoruz. 5 dakika kadar sonra da kremayı ekliyoruz (yemek tarifi yazmak da zor oluyormus, hele benim gibi sürekli tarifleri spontane ve deneysel yapanlar için çok zormuș be Cupcake). Tarifte olmamasına rağmen biz krema öncesinde sosa biraz da beyaz șarap ekledik. Sonrasında da rendelenmiș parmesan. Bu tarifin temel noktası avakoda parçalarının en son yani sosun tagliatelle ile karıștırıldığı noktada eklenmesi. 

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar
Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar

Cupcake Hayatlar


Afiyet Cupcake olsun;)
Cupcake Hayatlar

Ankara`da olup yemek kurslarına katılmak ve/veya Gaia Mutfağına misafir olmak isteyenler için:
Adres: Bosna Hersek Cad. No.20/A Emek- Ankara
Tel: 0-312-2223266

17 comments:

Avalon said...

Ellerine sağlık. Keyifli ve lezzetli bir gün olmuş belli ki.Minestrone 'ye bayılırım ayrıca :)

Sevgiler..
avalonese.blogspot.com

gaia mutfağı said...

Gonca Hanım teşekkür ederiz..Sizi tanımak da bizim için büyük keyifti, en kısa sürede tekrar görüşebilmeyi umuyoruz..Gaia bereketi hep sizinle olsun..sevgiyle..

lulu's life said...

super bir deneyim ! ve sahane resimler :) Yeni yemek yedim ama aciktim sayende :)) Ellerine saglik !

Unknown said...

WOOOOWWW AMAZING PHOTO!!! i HAVE HUNGRY... i WAND TO TRY!
nOW i FOLLOW YOU, iF YOU LIKE FOLLOW ME BACK!
THANK FOR YOUR VISIT AND SWEET COMMENT!
HAVE A NICE DAY!

Aylin at Lila Moonlight said...

Yummi yummi, ellerinize saglik cok leziz gozuken seyler yapmissiniz. Yemek kursuna katilmak ben de cok istiyorum, belki 2012 de yapabilirim. Bu arada canim, mesaj settings inde bir degisiklik yapsan super olur benim icin, ya bu mesaj sayfasini ayri bir sayfa olarak acsa yada direk postun altinda resimleri ve texti halen gorebilirken mesaj yazilabilse cok daha kolaylik olur, ne dersin? Optum canim

♥мұ»p»r«i»n«č»є«ss said...

goncam harika bir deneyim cidden, hepsi birbirinden lezzetli ve güzel görünüyor;)

Anonymous said...

yummm, I'm such a huge food lover, this looks amazing

Unknown said...

m m m ..so delicious!!!!

kiss,
http://cocobloggers.blogspot.com/

GoNcha GoNcha said...

@Avalon: Minestroneyi ben de cok seviyorum, soguk kis gunleri icin vitamin deposu bir corba.

@gaia mutfagi: biz tesekkur ederiz. cok guzel ve egitici bir gun oldu bizim icin. gaia bereketi ne kadar guzel bir dilek;)

@Aylin at Lilamoonlight: 2012 yilinda yeni seyler denemek sart. yemek kursu harika bir fikir, hemen listene ekle.

zeys said...

Aslinda super bi fikir bu yemek kursu olayi. Benim gibi yapabildigi yemek adedi 5 fln olan biri icin sahane ustelik.afiyet olsun cnm sana da hersey cok guzel gorunuyooo

white witch Hi_D said...

oooohhh... they all look tasty and yummy...

Hi_D

evie said...

omg..yummy food!!

Limon çiçekleri said...

Harikalar yaratmışsınız canım.Masal tadında okuyup izledim..

LeylaK said...

fotoğraflar çok hoş, hatta bu bile az kalır nefiss olmuşlar :)

Kahve Dükkanı

The Lizard Queen said...

cok guzel gozukuyorlar. yalniz bu aatte gorunce cok fena aciktim. :))

http://the-lizard-queen.blogspot.com/

Aysun Karaalioğlu said...

çok eğlenceli ve lezzetli..

www said...

Merhaba!
Ben de bir blog yazari olarak Gaia Mutfagi’nda yapilacak olan kurabiye kursuna katilmak istiyorum. Grupanya’da su anda kurs icin indirim firsati var; siz de katilmak ister misiniz? Su anda 3 kisiye daha ihtiyac var, dusunurseniz :) hem de Ankarali bloggerlar olarak tanismis oluruz :)