I have never been a fan of brussels sprout.
But, as they say: Never say Never!
When I was looking for a healthy recipe to finish up broccolis and brussels sprouts at my fridge, I came across recipe of Cafe Fernando.
His brussels sprout recipe looked tempting. But I did not want to use heavy cream.
So I invented my own brussels sprout recipe. It was really really YUMMY.
Here it is!
Ingredients:
Brussels sprout, Broccoli, Red pepper, roasted garlic pepper, sea salt, butter, yoghurt (for serving)
* * *
Hicbir zaman bruksel lahanasini seven biri olmadim.
Ama ne derler bilirsiniz: Asla Asla deme!
Buzdolabindaki bruksel lahanalarini ve brokoliyi bitirmek icin bir tarif ararken, karsima Cafe Fernando`nun tarifi cikti.
Cafe Fernando`nun bruksel lahanasi tarifi cok bastan cikarici gozukuyordu. Ama ben agir krema kullanmak istemiyordum.
O yuzden kendi tarifimi yarattim. Ve cok ama cok LEZZETLI oldu.
Sizinle de paylasmak istedim!
Malzemeler:
bruksel lahanasi, brokoli, kirmizi biber, kavrulmus sarimsak ve biber karisimi, deniz tuzu, tereyag, yogurt (sunum icin)
Recipe:
1. Wash all veggie ingredients, then slice.
2. Cut brussels sprouts in two.
3. Heat the pan and melt butter.
4. Add all veggie ingredients. Mix for 2-3 minutes. Sprinkle sea salt and roasted garlic pepper.
5. Add 1/2 glass of hot water.
6. Cook until water boils down, approximately 15-20 minutes.
7. Serve with yoghurt.
Cupcake tip: use butter! I cooked brussels sprouts with olive oil before, but trust me, butter definitely makes them taste better and smell yummy.
* * *
Tarif:
1. Butun sebzeleri yikayip, dograyin.
2. Bruksel lahanalarini sadece ortadan ikiye dilimleyin.
3. Tavayi isitip, tereyagini eritin.
4. Butun sebzeleri tavaya ekleyin. 2-3 dakika karistirip, baharati ve tuzu ekleyin.
5. Uzerine yarim bardak sicak suyu ekleyin.
6. 15-20 dakika suyunu cekene kadar pisirin.
7. Yogurtla beraber sevis edin.
Cupcake noktasi: mutlaka tereyagi kullanin. daha onceden zeytinyagli denemelerimde bruksel lahanasi hic bu kadar lezzetli ve hos kokulu olmamisti, inanin.
Bon Cupcake Appetite!!!
*
Afiyet Cupcake Olsun!!!
But, as they say: Never say Never!
When I was looking for a healthy recipe to finish up broccolis and brussels sprouts at my fridge, I came across recipe of Cafe Fernando.
His brussels sprout recipe looked tempting. But I did not want to use heavy cream.
So I invented my own brussels sprout recipe. It was really really YUMMY.
Here it is!
Ingredients:
Brussels sprout, Broccoli, Red pepper, roasted garlic pepper, sea salt, butter, yoghurt (for serving)
* * *
Hicbir zaman bruksel lahanasini seven biri olmadim.
Ama ne derler bilirsiniz: Asla Asla deme!
Buzdolabindaki bruksel lahanalarini ve brokoliyi bitirmek icin bir tarif ararken, karsima Cafe Fernando`nun tarifi cikti.
Cafe Fernando`nun bruksel lahanasi tarifi cok bastan cikarici gozukuyordu. Ama ben agir krema kullanmak istemiyordum.
O yuzden kendi tarifimi yarattim. Ve cok ama cok LEZZETLI oldu.
Sizinle de paylasmak istedim!
Malzemeler:
bruksel lahanasi, brokoli, kirmizi biber, kavrulmus sarimsak ve biber karisimi, deniz tuzu, tereyag, yogurt (sunum icin)
Recipe:
1. Wash all veggie ingredients, then slice.
2. Cut brussels sprouts in two.
3. Heat the pan and melt butter.
4. Add all veggie ingredients. Mix for 2-3 minutes. Sprinkle sea salt and roasted garlic pepper.
5. Add 1/2 glass of hot water.
6. Cook until water boils down, approximately 15-20 minutes.
7. Serve with yoghurt.
Cupcake tip: use butter! I cooked brussels sprouts with olive oil before, but trust me, butter definitely makes them taste better and smell yummy.
* * *
Tarif:
1. Butun sebzeleri yikayip, dograyin.
2. Bruksel lahanalarini sadece ortadan ikiye dilimleyin.
3. Tavayi isitip, tereyagini eritin.
4. Butun sebzeleri tavaya ekleyin. 2-3 dakika karistirip, baharati ve tuzu ekleyin.
5. Uzerine yarim bardak sicak suyu ekleyin.
6. 15-20 dakika suyunu cekene kadar pisirin.
7. Yogurtla beraber sevis edin.
Cupcake noktasi: mutlaka tereyagi kullanin. daha onceden zeytinyagli denemelerimde bruksel lahanasi hic bu kadar lezzetli ve hos kokulu olmamisti, inanin.
Bon Cupcake Appetite!!!
*
Afiyet Cupcake Olsun!!!
13 comments:
Goncacim, ben de bu lahanayi haslayip yemeklerin yanina koymaktan baska birsey yapmazdim, bu tarifle cok lezzetli gozukuyorlar, ilk firsatta deneyecegim : ) Ellerine saglik, cupcake weekend : )
sebze beden dostudur ve ben bu dostu çok seviyorum harika gözüküyor ellerine sağlık afiyetler olsun:)
sevgiler...
@Aylin'cim ben de eskiden sidedish olarak yapiyordum senin gibi, ama bitmiyordu yenmiyordu pek. Bu tarifi dene mutlaka, baharatlar ve tereyagiyla muhtesem bi lezzet;) Cupcake haftasonu diliyorum;)
Ok, I've never had brussel sprouts. I've, of course, heard they're horrible, but they look delicious! Definitely going to try this recipe.
XO,
Doux Rousse
www.douxrousse.com
I LİKE İT:))
CANIM ÇOK GÜZEL:))
BENİM BLOĞUMA DA BEKLERİM:)))
thanks for sharing, this look so delicious
hmmm sahane duruyor.. Ben , biz Ask'la sebze canavariyiz mutlaka deneyecegim bu tarifini hemde elimde halis muhlis organik koy tereyagi varken eminim cokcupcake olacaktir :)) Tesekekurler Gonca'cim;) xxx
wow...looks delicious...yummy...!!!
a kiss from the
cocobloggers
ohh.. never heard of this veg b4.. thanks fr sharing! :)
My New Post is up! --> SURPRISE 1
Love
Akanksha
It sounds really delicious! Really nice post, I like it!
Take a look and if you want we can follow each others: Cosa mi metto???
Win an amazing dress by entering the Free People giveaway on my blog!
bir acayip yemektir bu brüksel şeysi:)
uuzndur yemiyordum.tadı gelsin diye bir kıyma kattım ııı ıhh,bir kuşbaşı et koydum ıı ıhh en son zeytinyağlı denedim en iğrenci o oldu:)
olmadı bunu deneyeyim bari:)
@Sitare: zeytinyagli yaptigimda ben de sevmedim hic. bu tarifi mutlaka denemelisin. ben tereyagini cok yakistirdim bruksel lahanasina. hatta bugun tekrar yapmak icin bruksel lahanasi aldim;)
bende brüksel lahanası sevmem pek.ama bu şekilde çok lezzetli gözüküyor.mutlaka denicem.teşekkürler
maviumut88.blogspot.com
Post a Comment