CUPCAKE HAYATLAR

CUPCAKE HAYATLAR

13.1.12

Food for Friday #ff

I have never been a fan of brussels sprout.
But, as they say: Never say Never!
When I was looking for a healthy recipe to finish up broccolis and brussels sprouts at my fridge, I came across recipe of Cafe Fernando.
His brussels sprout recipe looked tempting. But I did not want to use heavy cream.
So I invented my own brussels sprout recipe. It was really really YUMMY.
Here it is!

Ingredients:
Brussels sprout, Broccoli, Red pepper, roasted garlic pepper, sea salt, butter, yoghurt (for serving)

      *        *        *

Hicbir zaman bruksel lahanasini seven biri olmadim.
Ama ne derler bilirsiniz: Asla Asla deme!
Buzdolabindaki bruksel lahanalarini ve brokoliyi bitirmek icin bir tarif ararken, karsima Cafe Fernando`nun tarifi cikti.
Cafe Fernando`nun bruksel lahanasi tarifi cok bastan cikarici gozukuyordu. Ama ben agir krema kullanmak istemiyordum.
O yuzden kendi tarifimi yarattim. Ve cok ama cok LEZZETLI oldu.
Sizinle de paylasmak istedim!

Malzemeler:
bruksel lahanasi, brokoli, kirmizi biber, kavrulmus sarimsak ve biber karisimi, deniz tuzu, tereyag, yogurt (sunum icin)











Recipe:
1. Wash all veggie ingredients, then slice.
2. Cut brussels sprouts in two.
3. Heat the pan and melt butter.
4. Add all veggie ingredients. Mix for 2-3 minutes. Sprinkle sea salt and roasted garlic pepper.

5. Add 1/2 glass of hot water.
6. Cook until water boils down, approximately 15-20 minutes.
7. Serve with yoghurt.

Cupcake tip: use butter! I cooked brussels sprouts with olive oil before, but trust me, butter definitely makes them taste better and smell yummy.

      *       *        *

Tarif:
1. Butun sebzeleri yikayip, dograyin.
2. Bruksel lahanalarini sadece ortadan ikiye dilimleyin.
3. Tavayi isitip, tereyagini eritin.
4. Butun sebzeleri tavaya ekleyin. 2-3 dakika karistirip, baharati ve tuzu ekleyin.
5. Uzerine yarim bardak sicak suyu ekleyin.
6. 15-20 dakika suyunu cekene kadar pisirin.
7. Yogurtla beraber sevis edin.

Cupcake noktasi: mutlaka tereyagi kullanin. daha onceden zeytinyagli denemelerimde bruksel lahanasi hic bu kadar  lezzetli ve hos kokulu olmamisti, inanin.






                                                        
                                                           Bon Cupcake Appetite!!!
                                                                             *
                                                           Afiyet Cupcake Olsun!!!


13 comments:

Aylinat Lila Moonlight said...

Goncacim, ben de bu lahanayi haslayip yemeklerin yanina koymaktan baska birsey yapmazdim, bu tarifle cok lezzetli gozukuyorlar, ilk firsatta deneyecegim : ) Ellerine saglik, cupcake weekend : )

hayatreceli said...

sebze beden dostudur ve ben bu dostu çok seviyorum harika gözüküyor ellerine sağlık afiyetler olsun:)
sevgiler...

GoNcha GoNcha said...

@Aylin'cim ben de eskiden sidedish olarak yapiyordum senin gibi, ama bitmiyordu yenmiyordu pek. Bu tarifi dene mutlaka, baharatlar ve tereyagiyla muhtesem bi lezzet;) Cupcake haftasonu diliyorum;)

Caitlin said...

Ok, I've never had brussel sprouts. I've, of course, heard they're horrible, but they look delicious! Definitely going to try this recipe.

XO,
Doux Rousse
www.douxrousse.com

Birkaselezzet blogspot.com said...

I LİKE İT:))
CANIM ÇOK GÜZEL:))
BENİM BLOĞUMA DA BEKLERİM:)))

Anonymous said...

thanks for sharing, this look so delicious

lulu's life said...

hmmm sahane duruyor.. Ben , biz Ask'la sebze canavariyiz mutlaka deneyecegim bu tarifini hemde elimde halis muhlis organik koy tereyagi varken eminim cokcupcake olacaktir :)) Tesekekurler Gonca'cim;) xxx

Anonymous said...

wow...looks delicious...yummy...!!!

a kiss from the
cocobloggers

Fictitious Fashion said...

ohh.. never heard of this veg b4.. thanks fr sharing! :)
My New Post is up! --> SURPRISE 1

Love
Akanksha

Fabrizia Spinelli said...

It sounds really delicious! Really nice post, I like it!

Take a look and if you want we can follow each others: Cosa mi metto???
Win an amazing dress by entering the Free People giveaway on my blog!

Sitare said...

bir acayip yemektir bu brüksel şeysi:)
uuzndur yemiyordum.tadı gelsin diye bir kıyma kattım ııı ıhh,bir kuşbaşı et koydum ıı ıhh en son zeytinyağlı denedim en iğrenci o oldu:)
olmadı bunu deneyeyim bari:)

GoNcha GoNcha said...

@Sitare: zeytinyagli yaptigimda ben de sevmedim hic. bu tarifi mutlaka denemelisin. ben tereyagini cok yakistirdim bruksel lahanasina. hatta bugun tekrar yapmak icin bruksel lahanasi aldim;)

maviumut said...

bende brüksel lahanası sevmem pek.ama bu şekilde çok lezzetli gözüküyor.mutlaka denicem.teşekkürler
maviumut88.blogspot.com