CUPCAKE HAYATLAR

CUPCAKE HAYATLAR

21.7.11

Picnic at the Museum / Müzede Piknik

You should have already learned about how I enjoy picnics. Sure, having a picnic is one of my favorite activities.
You can check my previous blog post on picnic-fashion.

I came across some great picnic artwork during my visit to Catalan National Art Museum in Barcelona. I guess, this has been due to selective perception;)
Put it in a nutshell, I enjoyed wandering around the museum as much as I enjoy having a picnic. The first 2 paintings are mosaic artworks of Gaspar Homar. The last one is an oil painting of Olga Sacharoff.

Who did say that we can only have a picnic at the beach or countryside? I really liked the idea of having a picnic at the museum. As you see below, people are equally chic and cool while having a picnic at the museum;)

P.S. I will add more picnic artwork soon from other museums (particularly Chicago Art Institute) that I have been. Please remind me if I forget!

                          *                          *                      *                        *

Piknik yapmayi ne kadar cok sevdigimi sanirim biliyorsunuz. Hatta piknige giderken ne giysek diye dusunup bir yazi yazmistim. Daha once okumamis olanlar Piknik Modasi yazima bir goz atabilirler.

Barselona`da Katalan Milli Sanatlar Muzesini gezerken de karsima piknik tablolari cikti. Algıda secicilik boyle bisi olsa gerek;) Muzeyi gezip tablolara bakarken, en az piknik yapmis kadar keyif aldim. Begendigim tablolari sizinle paylasmak istedim. Ilk 2 tablo Gaspar Homar` in mozaik eserlerinden. Sonuncusu ise Olga Sacharoff`in yagliboya calismalarindan.

Bence, piknigin sadece kirda, plajda olabilecegini dusunenler yaniliyorlar. Muzede piknik de fena fikir degil. Ayrica, gordugunuz uzere bu tablolarda piknik yapanlar da yeterince şık ve süslüler;)

P.S. Cok yakinda piknik sanati ile ilgili gezdigim diger muzelerde (ozellikle Chicago Sanat Enstitutusunde) gorduklerimden eklemeler yapacagim. Unutursam hatirlatin lutfen!

www.gonchagoncha.blogspot.com


www.gonchagoncha.blogspot.com

www.gonchagoncha.blogspot.com


No comments: