13.1.12

Food for Friday #ff

I have never been a fan of brussels sprout.
But, as they say: Never say Never!
When I was looking for a healthy recipe to finish up broccolis and brussels sprouts at my fridge, I came across recipe of Cafe Fernando.
His brussels sprout recipe looked tempting. But I did not want to use heavy cream.
So I invented my own brussels sprout recipe. It was really really YUMMY.
Here it is!

Ingredients:
Brussels sprout, Broccoli, Red pepper, roasted garlic pepper, sea salt, butter, yoghurt (for serving)

      *        *        *

Hicbir zaman bruksel lahanasini seven biri olmadim.
Ama ne derler bilirsiniz: Asla Asla deme!
Buzdolabindaki bruksel lahanalarini ve brokoliyi bitirmek icin bir tarif ararken, karsima Cafe Fernando`nun tarifi cikti.
Cafe Fernando`nun bruksel lahanasi tarifi cok bastan cikarici gozukuyordu. Ama ben agir krema kullanmak istemiyordum.
O yuzden kendi tarifimi yarattim. Ve cok ama cok LEZZETLI oldu.
Sizinle de paylasmak istedim!

Malzemeler:
bruksel lahanasi, brokoli, kirmizi biber, kavrulmus sarimsak ve biber karisimi, deniz tuzu, tereyag, yogurt (sunum icin)











Recipe:
1. Wash all veggie ingredients, then slice.
2. Cut brussels sprouts in two.
3. Heat the pan and melt butter.
4. Add all veggie ingredients. Mix for 2-3 minutes. Sprinkle sea salt and roasted garlic pepper.

5. Add 1/2 glass of hot water.
6. Cook until water boils down, approximately 15-20 minutes.
7. Serve with yoghurt.

Cupcake tip: use butter! I cooked brussels sprouts with olive oil before, but trust me, butter definitely makes them taste better and smell yummy.

      *       *        *

Tarif:
1. Butun sebzeleri yikayip, dograyin.
2. Bruksel lahanalarini sadece ortadan ikiye dilimleyin.
3. Tavayi isitip, tereyagini eritin.
4. Butun sebzeleri tavaya ekleyin. 2-3 dakika karistirip, baharati ve tuzu ekleyin.
5. Uzerine yarim bardak sicak suyu ekleyin.
6. 15-20 dakika suyunu cekene kadar pisirin.
7. Yogurtla beraber sevis edin.

Cupcake noktasi: mutlaka tereyagi kullanin. daha onceden zeytinyagli denemelerimde bruksel lahanasi hic bu kadar  lezzetli ve hos kokulu olmamisti, inanin.






                                                        
                                                           Bon Cupcake Appetite!!!
                                                                             *
                                                           Afiyet Cupcake Olsun!!!


13 comments:

  1. Goncacim, ben de bu lahanayi haslayip yemeklerin yanina koymaktan baska birsey yapmazdim, bu tarifle cok lezzetli gozukuyorlar, ilk firsatta deneyecegim : ) Ellerine saglik, cupcake weekend : )

    ReplyDelete
  2. sebze beden dostudur ve ben bu dostu çok seviyorum harika gözüküyor ellerine sağlık afiyetler olsun:)
    sevgiler...

    ReplyDelete
  3. @Aylin'cim ben de eskiden sidedish olarak yapiyordum senin gibi, ama bitmiyordu yenmiyordu pek. Bu tarifi dene mutlaka, baharatlar ve tereyagiyla muhtesem bi lezzet;) Cupcake haftasonu diliyorum;)

    ReplyDelete
  4. Ok, I've never had brussel sprouts. I've, of course, heard they're horrible, but they look delicious! Definitely going to try this recipe.

    XO,
    Doux Rousse
    www.douxrousse.com

    ReplyDelete
  5. I LİKE İT:))
    CANIM ÇOK GÜZEL:))
    BENİM BLOĞUMA DA BEKLERİM:)))

    ReplyDelete
  6. thanks for sharing, this look so delicious

    ReplyDelete
  7. hmmm sahane duruyor.. Ben , biz Ask'la sebze canavariyiz mutlaka deneyecegim bu tarifini hemde elimde halis muhlis organik koy tereyagi varken eminim cokcupcake olacaktir :)) Tesekekurler Gonca'cim;) xxx

    ReplyDelete
  8. wow...looks delicious...yummy...!!!

    a kiss from the
    cocobloggers

    ReplyDelete
  9. ohh.. never heard of this veg b4.. thanks fr sharing! :)
    My New Post is up! --> SURPRISE 1

    Love
    Akanksha

    ReplyDelete
  10. It sounds really delicious! Really nice post, I like it!

    Take a look and if you want we can follow each others: Cosa mi metto???
    Win an amazing dress by entering the Free People giveaway on my blog!

    ReplyDelete
  11. bir acayip yemektir bu brüksel şeysi:)
    uuzndur yemiyordum.tadı gelsin diye bir kıyma kattım ııı ıhh,bir kuşbaşı et koydum ıı ıhh en son zeytinyağlı denedim en iğrenci o oldu:)
    olmadı bunu deneyeyim bari:)

    ReplyDelete
  12. @Sitare: zeytinyagli yaptigimda ben de sevmedim hic. bu tarifi mutlaka denemelisin. ben tereyagini cok yakistirdim bruksel lahanasina. hatta bugun tekrar yapmak icin bruksel lahanasi aldim;)

    ReplyDelete
  13. bende brüksel lahanası sevmem pek.ama bu şekilde çok lezzetli gözüküyor.mutlaka denicem.teşekkürler
    maviumut88.blogspot.com

    ReplyDelete

Welcome to my Cupcake world! Thanks for your Cupcake sweet comments;)